Mondkapjes

Vandaag heb ik de mondkapjes uitgewassen. In Engeland zijn ze verplicht in alle winkels en openbaar vervoer. Dus wij moesten ze ook hebben. Gelukkig was mijn moeder zo handig en heeft er een aantal gemaakt.

Het zal wel wennen zijn. Aan de andere kant hoor ik ook vele zeggen: ze wennen zo.

Heritage

Officieel heb ik dus nu al twee dagen vakantie. Maar als je voor jezelf werkt, ben je nooit klaar. Het voordeel is nu, dat ik tussendoor alvast lekker naar ‘Engeland-sites’ kan kijken. ‘Zal ik al een English heritage pass aanschaffen of zal ik nog wachten tot zondag?’. Dat zijn wel dingen waar ik nog niet aan uit ben. Zo ben ik goed in de gaten aan het houden of Wiltshire niet meer besmettingen krijgt, en zo is Zeeland ineens ‘oranje’….

Morgenmiddag kan ik ook het document gaan invullen om Engeland in te mogen. Ze weten dan precies waar ik ben, en hoe ik reis. Mocht het nodig zijn, dan kunnen ze me traceren.

Planning

Wat hebben we allemaal op de planning? Nou, ik denk heel veel. Ik denk niet dat ik veel mensen verras met dat Stonehenge en omgeving er één van is. En het zal zeker niet bij 1 bezoekje blijven! (vandaar dat een heritage pass goedkoper zal zijn).
Daarnaast zullen Woodhenge en Durrington walls ook zeker aan bod komen.
Voor de mensen die het nog niet weten: Woodhenge is de houten versie van Stonehenge.

Woodhenge

Durrington walls ligt er achter. Hier woonden de mensen die Stonehenge gebouwd hebben. Nu wil ik, net zoals die mensen toen, van woodhenge naar Stonehenge lopen. Het is ongeveer 2,5 km. Dus goed te doen.

Westbury White horse

Daarnaast staan ook zeker Avebury, Lacock, Monkey World, Old Wardour Castle en de witte (kalk)paarden weer op onze agenda. En dan moeten we Salisbury natuurlijk niet vergeten, want daar overnachten we!

Natuurlijk zijn er ook nieuwe plekken die we gaan bezoeken, zoals Winchester. Hopelijk komen we ook nog een graancircel tegen, en wie weet wat er nog meer op onze pad komt!

Het komt erg dichtbij.